Loading Flash movie...
Nyitólap Magunkról Termékeink Szolgáltatások Kapcsolat

Az internetről

MiVanMi?

Virtuális túra, debreceni képek, panorama képek

Szponzoráció:

Miskolci jegesmedvék

Csodakutya

Partnerek:

Pon-Giga Kft.

Laza Rádió

„Fent vagyunk a neten”- avagy milyen egy normális weboldal vagy webáruház

Üzlete szempontjából a neten való megjelenése lehet sikeres, illetve teljesen lényegtelen, semmilyen bevételt nem hozó, felesleges idő és pénzpocsékolás is. Mitől függ az, hogy az Ön netes megjelenése melyik csoportba fog tartozni, a sikeresek-vagy a sikertelenek közzé?

Ha az előzőekben tárgyalt szempontoknak Ön megfelel, mint vállalkozó, csak és kizárólag weboldala-webáruháza minőségétől fog függeni sikeressége. Ez a következő szempontok szerint könnyen eldönthető:

  • A megjelenése: Fontos ugye, ha nyitok egy boltot akkor az épület, amely boltomnak otthont ad, jó esztétikai jellemzőkkel rendelkezzen. Az új vevőjelölt - boltunkat most először megpillantva, belépve - azonnal elkezdi a véleményalkotást rólunk, melynek végkimenetele határozza meg, hogy egyáltalán meghallgatja-, ez esetben megnézi- e az ajánlatunkat, tehát vásárol-e. Röviden: a legjobb terméket is nehéz lesz eladnom egy ócska összetákolt igénytelen bódéban.
    Itt szeretném felhívni a figyelmet a megjelenésnek arra a nagyon fontos tulajdonságára, hogy önmagában semmit sem ér. Röviden: hiába gyönyörű és gusztusos az üzletem, ha az ég világon senki nem jár arra, így nem tudván szolgáltatásomról egyetlen vásárló sem keres meg.
  • Google keresőhatékonyság adott kulcsszavakra: A webes megjelenés kulcsa. Enélkül árulhatom portékámat viskóban vagy palotában, semmit sem leszek képes eladni, -és ami a legszomorúbb- az internetes médiából a lap önmagától egyetlen érdeklődőt sem fog megszerezni, és vásárlóvá transzformálni számomra. A keresőhatékonyság eléréséhez az oldalnak több területen is meg kell felelnie, ezek:
    • megfelelő linkhálózat: a boltunkra mutató internetes hivatkozások szakszerű kiválasztása és kihelyezése. Ugyanis nem mindegy milyen témájú, múltú és jelenű weboldalakról mutat a boltunkra hivatkozás.
    • megfelelő boltfelépítés, vagy ahogy itt mondják „a motor” minősége: A motor teszi lehetővé, hogy weboldalunk megjelenjen helyesen minden böngészőben, illetve lehetőséget ad termékeink jobb megismerésére a Googlenak, ezáltal nemcsak gyűjtő fogalmakra, hanem konkrét terméknévre, kategóriára vagy témára keresőket is begyűjthetjük oldalunkra látogatóként. Keresse meg bármelyik általunk készített webáruházat és egy konkrét termékre, vagy kategóriára kattintva figyelje meg a böngésző által kiírt webcímben megjelenő termékneveket, kategóriákat, adatokat. Enélkül nem indulhatunk igazán nagy csatákba weboldalunkkal a Google találati listákban a látogatók megszerzésére. A motornak ezeken kívül képesnek kell lennie arra, hogy az oldalt üzemeltető vállalkozó által elvégezhetők legyenek bizonyos tartalom változtatások. Ezzel azt érjük el, hogy nem kell mindig hívogatni a weboldal készítőjét, ha egy terméket, hírt vagy akciót meg szeretnénk jeleníteni -ezáltal mindig kis pénzeket kiszórva-, illetve ami a nagyobb baj, függőségbe kerülve tőle. Találkoztam már olyan ügyféllel akinek megmondták, hogy adjon ennyit meg annyit még, vagy a termékei nem lesznek kicserélve-frissítve, ezáltal búcsút mondhat internetes bevételének. Soha ne vásároljon olyan oldalt, ami nem dinamikus!!!

Visszatérnék még röviden a keresőoptimalizáláshoz: mivel ez adja az internetes megjelenés hasznát így nagyon fontos, hogy olyan weboldal készítőt fogadjunk fel aki bizonyítani tudja, már jól működő oldalakkal, keresőoptimalizálási és motorikus képességeit. Ha egy kis pénz megspórolása miatt kockáztatjuk a sikert -mert a szomszéd fia is tud weboldalt csinálni, amit nézhetek meg nyomkodhatok- csak magunknak okozunk anyagi és piaci hátrányt, a kieső vagy meg nem jelenő bevételek és az oldalra kidobott pénz miatt, hiszen ha azután is szeretnék az interneten a piacból egy részt kihasítani magamnak, mehetek megbízni egy normális céget az új weboldalam elkészítésével. Költségeim tehát: első felesleges weboldal + új normális weboldal, egy normális oldalé helyett.

Jegyezze meg: Nagyon nem mindegy, hogy milyen weboldallal és keresőoptimalizáló képességgel a háta mögött jelenik meg a neten!!!

Szikra Reklám Stúdió © 2009.

Aktuális |  Magunkról |  Termékeink |  Referenciák |  Virtuális túra |  Szolgáltatások |  Kapcsolat |  Az Internet, mint üzlet |  Linkek
szikrastudio.hu |  honlapkeszites.szikrastudio.hu |  honlapkeszitesdebrecen.szikrastudio.hu |  debrecenikepek.szikrastudio.hu |  panorama.szikrastudio.hu